Willemsoord 51 D - Den Helder
Reserveren óf bestellen: 0223 - 62 01 83

HISTORIE

Meer dan veertig jaar is het familiebedrijf Costa een begrip in Den Helder. 
‌Vanaf het horecaplein op Willemsoord worden nog dagelijks de ouderwetse gemoedelijkheid, gastvrijheid en beroemde  ‌en 
‌‌‌traditionele Italiaanse gerechten geserveerd. 

Van sardinie naar willemsoord
Giuliano Assorgia verlaat in 1963 het Italiaanse eiland Sardinië om in Nederland zijn droom waar te maken: een eigen Italiaans restaurant. Zijn vrouw Maria volgt hem naar Drenthe waar ze hard werken en flink sparen om hun droom werkelijkheid te laten worden. 

‌De familie Assorgia strijkt in 1978 met zonen Giancarlo en Sandro in Den Helder neer. In een klein pandje aan de Koningstraat openen ze hun eerste restaurantje ‘Costa Smeralda’ met vier tafeltjes. Het wordt een succes: Den Helder omarmt de familie en hun authentieke Italiaanse recepten en uiteindelijk wordt een nieuw pand aan de Koningstraat betrokken waar ze bijna veertig jaar werken en wonen.

ZOON SANDRO KIEST VOOR CARRIÈRE IN MUZIEK
‌Als kleine jongen is Giancarlo al actief in het restaurant: het begint met schoonmaken, hij promoveert als barkeeper, werkt in de bediening om uiteindelijk in 2003 het stokje over te nemen van zijn vader. 
‌Zoon Sandro kiest voor een carrière in de muziek en wordt bekend in zijn rol als gitarist en liedjesschrijver in de band Van Dik Hout, die in 1985 ontstaat op scholengemeenschap Nieuwediep in Den Helder. In mei 1994 breekt de Helderse band landelijk door met de single ‘Stil in mij’.
FAMILIE VAN SARDINIE NIET WEG TE DENKEN UIT RESTAURANT
‌Het authentieke Italiaanse restaurant is niet meer weg te denken uit de binnenstad van Den Helder. In het familierestaurant worden dagelijks de heerlijke gerechten van oprichters Giuliano en Maria met veel zorg bereid. De broer en zus van Maria, Antonella en Peppino Saiu, werken ook al jaren mee en zijn niet uit het familierestaurant weg te denken. Samen met Giancarlo bewaken zij de Italiaanse sfeer in het restaurant. In de open keuken worden dagelijks de pizza’s gebakken in traditionele pizzaovens, door Italiaans personeel dat het vak verstaat. De Italiaanse familie wordt in de keuken en in het restaurant versterkt door een grote groep enthousiaste medewerkers.
NIEUWE PLEK, OUDERWETSE KWALITEIT
‌De heerlijke Italiaanse gerechten, de familie, de enthousiaste medewerkers; ze zijn allemaal meeverhuisd naar Willemsoord. De Romaanse bogen, grof gestuukte wanden, grote sierlijk gedraaide wijnflessen en pannendakjes van weleer hebben plaatsgemaakt voor een sfeervol, eigentijds interieur in het mooie onderkomen op Willemsoord. Inboeten op de authentieke zuidelijke sfeer en op de kwaliteit van het eten is er niet bij, die is nog volop aanwezig bij Costa!

altijd lekker

Pizza Costa is een Pizza en Grill restaurant met ervaren koks en pizzabakkers en enthousiaste, vrolijke bediening.

Willemsoord 51 D  |  1781 AS Den Helder
‌0223 - 62 01 83
‌vragen@pizzacosta.nl

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
16:00 - 21:00
Woensdag
16:00 - 21:00
Donderdag
16:00 - 21:00
Vrijdag
16:00 - 21:00
Zaterdag
16:00 - 21:00
Zondag
16:00 - 21:00